C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar met prei
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Tongschar

2 tongscharren
boter
peper en zout, naar smaak

Prei

4 stengels prei
50 g druivenpitolie

Garnalenbouillon en -boter

500 g garnalenkoppen
1 ui
1 stengel selderij
1 wortel
1 el ras el hanout
1 el tomatenpuree
60 g boter

Afwerking

bernagiebloem
roomse kervel

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Dimitry Lysens » portant un gilet de cuisine blanc.
Dimitry Lysens
Préparation

Tongschar

Was de tongscharren, leg in een beboterde ovenschaal, gaar 10 minuten in de oven op 220°C. Breng op smaak met peper en zout.

Prei

Was de prei, verwijder het groen, leg in een royaal beboterde ovenschaal, dek af met aluminiumfolie, gaar 35 minuten op 200°C. Maak preiolie van het groen : mix het met de druivenpitolie 3 minuten in de blender, zeef.

Garnalenbouillon

Rooster 400 g van de garnalenkoppen in een droge pan op hoog vuur, voeg dan wat boter en de grofgesneden ui, wortel en selderij toe. Voeg als de groenten glazig zijn tomatenpuree en ras el hanout toe. Zet onder water laat 30 minuten zacht koken. Zeef en kruid.

Garnalenboter

Mix 100 g garnalenkoppen met 50 g boter, laat 30 minuten trekken op laag vuur, zeef.

Presentatie

Pluk het visvlees van de tongschar, meng met de garnalenboter en peper en zout. Snij de prei in tweeën, maak rolletjes met het tongscharvlees. Giet de warme bouillon erbij, werk af met de kruiden en preiolie.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van tongschar op schilferijs

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Voir le plat
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Voir le plat
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Voir le plat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat