C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Steenbolk met parelcouscous
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

2 steenbolken

1 knolselder

3 botjes waterkers

200 g parelgerst

3 dl room

20 mosselen

Poeder van groene kruiden

Olijfolie

Peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Lode De Rover » avec gilet de cuisine blanc.
Lode De Roover
Préparation

Gaar de knolselder 1 uur in de oven op 180°C.  Laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld, snij dunneplakjes van de knolselder en steek ze uit met een grote ronde uitsteekvorm.

Blancheerde waterkers kort. Mix deze tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout.

Bereidt de mosseltjes klassiek, zoals stomen in de stoomoven of in een klassieke mosselpot met garnituur naar keuze. Haal de mosselen uit de schelp en hou zeker het mosselvocht bij. Kook het mosselvocht op met 2 dl room tot gewenste sausdikte. Breng op smaak.

Kook de parelgerst ¾ gaar, giet er daarna 1dl room op zodat deze mooi smeuïg kan verder garen. Meng de parelgerst met een beetje van de waterkers puree en de mosseltjes.

Vul de ronde knolselder schijven voor de helft met de parelgerstmengeling. Vouw toe tot een halve maan.

Kuis de steenbolk op en portioneer naar gewenste grote. Gaar deze kort met olijfolie onder een hete ovengrill en kruid af met zeezout.

Om af te werken kan je de knolselder bepoederen met bijvoorbeeld gedroogde groene kruiden.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van steenbolk op schilferijs

Plats connexes

Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.
Tartare de moue au butternut
Voir le plat
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Voir le plat
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Voir le plat
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Voir le plat
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Voir le plat
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Voir le plat
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Voir le plat
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Voir le plat
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Voir le plat