C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeeduivel met asperge en wortel
Zeeduivel met groene asperge en wortelcrème gedresseerd op een rond beige bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeeduivel

250g zeeduivel
200g kokkels
olijfolie
boter
peper en zout, naar smaak

Garnituren

4 groene asperges
4 jonge miniwortelen
2 sjalotten
boter
peper en zout, naar smaak

Daslookolie

1 bosje daslook
druivenpitolie

Crème van wortel

6 grote wortelen
1 grote ui
boter
peper en zout, naar smaak

Aardappelpuree en -chips

5 grote aardappelen
+ 3 voor de chips
boter

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Lode De Rover » avec gilet de cuisine blanc.
Lode De Roover
Préparation

Zeeduivel

Maak de zeeduivel schoon, kleur aan in olijfolie, gaar 2 minuten verder in de over op 160°C.

Kokkels

Zet de kokkels op met een scheut water tot de schelpen open zijn, bewaar het kookvocht.

Garnituren

Maak de asperges schoon, gaar 2 minuten in kokend gezouten water, verfris in ijswater. Kook de miniworteltjes gaar in gezouten water, warm samen met asperges op in wat gesmolten boter. Maak de sjalot schoon, trek vacuüm met een klontje boter, peper en zout. Gaar 40 minuten op 95°C. Breng alles op smaak.

Daslookolie

Doe de daslook in een blender, zet onder met druivenpitolie, mix 5 minuten, zeef door een neteldoek.

Wortelcrème

Schil de wortelen en de ui, stoof kort in boter, gaar onder deksel, mix met een klontje boter tot een gladde crème. Breng op smaak

Aardappelen

Snij de aardappels in dunne plakjes met de mandoline of dunschiller, was ze en droog op keukenpapier, bak de chips goudbruin in frituurolie op 160°C. Maak een puree met de aardappelen en boter, spuit deze tussen de chips. Maak een crumble door de resterende chips kort te cutteren.

Saus

Breng het kookvocht van de kokkels aan de kook, werk op met klontjes koude boter, kruid met peper en zout.

Afwerking

Dresseer zoals op de foto of naar eigen voorkeur.

Foto: Heikki Verdurme

Zeeduivel met kop op schilferijs en visnet

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
Carpaccio de lotte avec salsa de tomates garni de caviar
Carpaccio de lotte à la tomate et au caviar royal de Belgique
Voir le plat
een stuk gebakken zeeduivel met venkel en pompelmoes op een beige bord gedresseerd
Zeeduivel in hazelnootboter met salade van venkel en pompelmoes
Voir le plat
Zeeduivel met groene asperges en secreto in een bruin diep bord gedresseerd
Zeeduivel in zoutkorst met gegrilde groene asperges en secreto
Voir le plat
zeeduivelcarpaccio met gel van duindoornbes en brocolli in een bordeaux bord
Carpaccio van zeeduivel met bouillon van soja en truffel en gel van duindoornbes
Voir le plat
Zeeduivel met tomaat en witte asperges gedresseerd in een diep wit bord.
Zeeduivel met witte asperge, tomaat en doperwt
Voir le plat