C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Pladijs met komkommer
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Komkommersalade

2 teentjes look
1 komkommer in schijfjes
2 handvol prinsessenboontjes
1 tl bicarbonaat
2 rode uien
2 chilipepers (optioneel: met zaadjes), grof gesneden
2 handvol pindanoten
sap van 2 limoenen
8 el vissaus (nam pla)
4 el suiker

Pladijs

4 pladijsfilets
4 eieren
tarwebloem
polentabloem

Afwerking

koriander
pindanoten

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Jo Lemmens portant un gilet de cuisine blanc.
Jo Lemmens
Préparation

Komkommersalade

Neem een kom en iets om mee te stampen. Doe de look, chilipeper en suiker in de hakmolen en meng tot een gladde massa. Breng in een pan ruim water met 1 theelepel bicarbonaat aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen gedurende 1 minuut (ze moeten knapperig zijn). Laat ze schrikken in ijswater. Stamp nadien de prinsessenbonen grof. Voeg vervolgens de komkommer, ui en pindanoten toe en stamp verder tot een grof mengsel. Werk af met limoensap en de vissaus.

Pladijs

Wentel de pladijsfilets in de tarwebloem. Klop het ei los en haal de vis door het ei en vervolgens door de polentabloem. Frituur op 180°C tot de filet bovendrijft.

Afwerking

Dresseer de salade bovenop de visfilet, werk af met wat extra koriander en wat fijngehakte pindanoten.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van pladijs op schilferijs

Plats connexes

Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Voir le plat
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Voir le plat
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Voir le plat
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Voir le plat
Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Voir le plat
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Voir le plat