We moeten eten wat de visser vangt.

Onze missie
Onze missie is pas geslaagd als het aanbod van en de vraag naar Belgisch gevangen vissoorten toeneemt. Kortom, wanneer de horeca en de toeleveranciers ook overtuigd zijn van ons idee en wanneer het grote publiek Belgische vissoorten vraagt en vindt in de supermarkt.


pro
ble
ma
tiek
We stimuleren vraag en aanbod van Belgische vis, met focus op bijvangst en minder bekende soorten. Zo maken we visserij duurzamer en verminderen we overbevissing door alternatieven te promoten.
Met creatieve recepten inspireren we chefs en consumenten om bewuster om te gaan met bijvangst. Deze vissen verdienen erkenning, zowel voor hun culinaire waarde als uit respect voor onze vissers. Denk aan hondshaai, rode poon, steenbolk en schartong.

De
op
los
sing
Sinds de start van NorthSeaChefs zijn door actieve promotie de gemiddelde visprijzen in Belgische havens met 20% gestegen.
Door elke Belgisch gevangen vis een identiteit te geven informeren en inspireren we chefs en consumenten om te kiezen voor vis van bij ons.
Wij NorthSeaChefs trekken daarom ook aan de alarmbel, want ook onze Noordzeevissen krijgen deze microplastics binnen. En wij krijgen ze vervolgens op ons bord. Hoog tijd om er iets aan te doen. Daarom steunt NorthSeaChefs de Eneco Clean Beach Cup.
Een wereldwijde actie, waarbij vrijwilligers de stranden schoonmaken. Jaarlijks nemen we hier met een groot aantal van onze NorthSeaChefs aan deel.
Door onze stranden mee schoon te vegen, tonen we het enorme probleem en hopen we iedereen - consumenten en beleidsmakers - wakker te schudden. Want het tij is helaas nog niet gekeerd.
Vragen?

Wat doen wij en hoe kan jij meedoen?
SamenwerkenSamenwerking staat centraal bij NorthSeaChefs. We bundelen krachten met producenten, distributeurs en culinaire organisaties om de bekendheid en het gebruik van Noordzeevis te vergroten. Door sterke partnerschappen maken we impact, van de visser tot op het bord.
Kennis delen is essentieel. NorthSeaChefs organiseert opleidingssessies voor hotelscholen en professionals, waarin chefs hun expertise over vissoorten, technieken en duurzame visserij overbrengen. Zo inspireren we de volgende generatie en verhogen we de kennis in de sector.
NorthSeaChefs is actief aanwezig op toonaangevende horeca-events en beurzen. Met workshops, showcooking en themastanden brengen we de boodschap van duurzame Noordzeevis naar de professionele culinaire wereld.
Hands-on leren en experimenteren met onbekende vissoorten, dat is de kracht van onze workshops. Chefs en professionals krijgen de kans om nieuwe technieken te ontdekken en hun creativiteit te stimuleren met duurzame producten uit de Noordzee.



