Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
pladijs met pompoen
Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pladijs

4 pladijzen van 400 à 600g
peper en zout, naar smaak

Pompoenpuree

1 butternut
2 teentjes look
1 sjalot
2dl gevogeltebouillon
peper en zout, naar smaak

Jus

1kg strandkrab
1 stengel selderij
2 teentjes look
laurier, tijm
1 wortel
1 sjalot
1/2 venkel
1el tomatenpuree
1dl witte wijn
1 klontje boter

Gekonfijte aardappelen

2 grote aardappelen
tijm, laurier
ganzenvet

Wortelen

1 bosje jonge wortelen
boter
peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Bart Van Hoecke
Bereiding

Pladijs

Fileer de pladijs, spoel en dep de filets droog. Kruid ze en bak net voor het serveren kort aan.

Pompoenpuree

Gebruik 3/4 van de butternut, schil en snij in grote stukken. Maak hiervan een puree samen met de sjalot, look en gevogeltebouillon. Steek van de rest rondjes uit, hou deze apart.

Jus

Stoof de strandkrab aan, voeg de groenten en kruiden toe. Blus met de witte wijn en bevochtig met water tot alles net onderstaat. Laat 1 uur sudderen, zeef. Laat eventueel nog licht inkoken, kruid af en werk af met een klontje boter.

Gekonfijte aardappelen

Steek de aardappelen met een uitsteker uit in plakjes van ca. 1,5 cm dikte. Konfijt de aardappelen met tijm en laurier in ganzenvet. Haal ze uit het vet als ze gaar zijn en kleur ze even aan in boter.

Jonge wortelen

Schil, kook gaar, haal op het laatst over door de boter. Breng op smaak.

Afwerking

Leg de pladijs op het bord, schik de groentjes ernaast, werk af met de saus.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van het vel van pladijs

Gerelateerde gerechten

Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Bekijk gerecht
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Bekijk gerecht
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Bekijk gerecht
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Bekijk gerecht
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Bekijk gerecht
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Bekijk gerecht