Nieuws

NorthSeaChefs winnen Gault&Millau Culinary Innovators Institution award

NorthSeaChefs winnen Gault&Millau Culinary Innovators Institution award
Op maandag 28 mei vond de 3de editie van de Gault&Millau “Culinary Innovators” Awards plaats in Kemzeke. Meer dan 100 innovatieve bedrijven, personen en organisaties dongen er mee naar een award in één van de 9 categorieën. Voor, tijdens en na de award uitreiking verrasten meer dan 20 topchefs en event partners de 500 aanwezigen op innovatief culinair spektakel van het hoogste niveau.

Over de winnaars

De winnaars van deze derde editie laten ons nadenken over hoe we consumeren en hoe we dat beter en bewuster kunnen doen (Eatmosphere, NorthSeaChefs, Bord van morgen). Ze tonen hoe we jong gastronomisch talent kunnen motiveren (FoodParadiseDay). Ze brengen innovatie en tonen ondernemerschap in hun als klassiek beschouwde sectoren (Disposables.bio, Barry Callebaut en Luc De Laet). Ze leren ons hoe we nieuwe smaken kunnen creëren en hoe we ze best kunnen samenbrengen (Foodpairing). En ze tillen gastronomie tot een hoger niveau dankzij het creatieve gebruik van producten uit de natuur zoals René Mathieu dat dagelijks bewijst bij Restaurant La Distillerie.

groepsfoto

Culinary Innovator Institution Award

NorthSeaChefs won de culinary innovator award in de categorie 'Institution'. Met deze erkenning tonen we dat we als collectief zeer actief bezig zijn om onze doelstellingen te behalen. Deze is nog steeds om minder bekende Noordzee vissoorten en bijvangst gegeerd te maken. Dit door middel van elke vissoort een identiteit te geven en een alternatief te bieden voor de populaire soorten zoals tong en kabeljauw. 

Daarnaast richten we ons ook op de plastic problematiek. We steunen initiatieven zoals de Eneco Clean Beach Cup die jaarlijks een grote strandopruim-actie organiseren. Daarnaast zijn ook alle koksvesten die onze chefs dragen tijdens evenementen van NorthSeaChefs van de ‘Recycled Plastic Bottles’-collection van Chaud Devant. Deze zijn voor 65% gemaakt uit gerecycleerde petflessen. We vinden het belangrijk om ook op deze manier ons steentje bij te dragen. Beter onze koksvesten gemaakt van plastic dan dat het in onze Noordzee terecht komt.

Bedankt chefs!

Als laatste willen we iedereen bedanken die afgelopen jaar zijn steentje heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van NorthSeaChefs. Deze award is dankzij jullie steun. Bedankt!