Nieuws

NorthSeaChefs gaat in zee met Flanders Fish Corporation

NorthSeaChefs gaat in zee met Flanders Fish Corporation
Op maandag 24 november 2014, tijdens Horeca Expo in Gent, pakte NorthSeaChefs uit met de gloednieuwe coöperatieve vennootschap Flanders Fish Corporation.

Tijdens de persconferentie in het NorthSeaChefs pop-up-restaurant op Horeca Expo werden de oprichters van NorthSeaChefs, Filip Claeys en Rudi Van Beylen met de rest van het team in de bloemetjes gezet voor hun inzet voor de promotie van onbekende, onbeminde vissen en bijvangst, gevangen door Belgische vissers. Dankzij hun sterke visie en wilskracht zijn ze er in geslaagd om meer respect te creëren voor Belgische vis. Het is hen zelfs gelukt om de problematiek van de overvloed aan kweekvissen uit exotische landen in de actualiteit te brengen en het debat aan te gaan. Reden genoeg dus voor een welverdiend applaus.

Nog meer goed nieuws trouwens. Want de NorthSeaChefs stelden maandag ook de Flanders Fish Corporation voor. In deze nieuwe coöperatieve venootschap bundelen een tiental reders al hun krachten  om de minder bekende, onbeminde vissoorten ien bijvangst, gevangen door Belgische vissers, in de toonbank van de viswinkel, marktkramer en groothandel te krijgen. Door de beperkte vraag naar en het geringe aanbod van dergelijke vissoorten werd het voor de NorthSeaChefs erg moeilijk om in hun opzet te slagen. De steun van de reders is dan ook meer dan welkom. Bovendien engageren ze zich om de vis exclusief met het label van NorthSeaChefs te verkopen. Dit moet de bekendheid en de vraag naar deze respectvol gevangen vis aanwakkeren.

Nieuws dat alle aanwezigen wel konden smaken. Maar wat hen stiekem misschien nog het meest van al smaakte, waren de amuses op basis van respectvol gevangen vis.