Rudi van Beylen

Oprichter NorthSeaChefs & chef Hof ten Damme

Rudi van Beylen

Zeg niet zomaar feestzaal tegen Hof ten Damme, want chef Rudi Van Beylen (°1964) leidt zijn gasten gastronomische hoogtes in. En als datgene wat hij nodig heeft om dat doel te bereiken niet bestaat? Dan vindt hij het toch gewoon uit!

Nieuwsgezind en ambitieus

Amper de schoolbanken verlaten of Rudi had al honger naar meer kennis en ervaring. Hij schuimde de crème de la crème van restaurants af en wilde enkel leren van de beste chefs die binnen- en buitenland rijk is: Heston Blumenthal (The Fat Duck), Ferran Adrià (El Bulli), … Als bij toeval belandde hij in zijn paradijs. Hij werd op slag verliefd op Hof ten Damme en legde de lat meteen hoog. In Rudi’s feestzaal geldt enkel de wet van de fijnste gastronomie en de vriendelijkste ontvangst.

Leergierig en veelzijdig als Rudi is, bleef hij uitdagingen zoeken en zijn eigen grenzen verleggen. De Q2 vormt een van de belangrijkste revelaties van zijn ontdekkingstocht. Deze lopende band, die hij specifiek ontwikkelde voor banketten en grote evenementen, is razend populair bij topchefs. De hechte vriendschap met Albert Adrià (El Bulli) mondde uiteindelijk uit in een nieuw innovatief project waarbij Rudi samen met Dirk Peeters R&DFOODREVOLUTION opstartte. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een exclusieve productlijn van Albert Adrià.

De beste stuurlui staan niet aan wal

Als geboren pionier stapt Rudi graag uit zijn comfortzone om vernieuwende concepten te verwezenlijken. Altijd met veel respect voor het verleden en de tradities. De adrenaline die hij krijgt van niet weten waar iets eindigen zal, vormt zijn grootste drijfveer. Dat maakt van hem ook een stuwende kracht bij NorthSeaChefs. Het had gemakkelijker geweest om aan de zijlijn te blijven staan, maar de passie en de visie zijn te groot bij Rudi. Vissers en gastronomie kunnen enkel beter worden door dit project. “De mentaliteitsverandering die ons te wachten staat door deze samenwerking is enorm. De impact, hopelijk, ongezien.”