Matthieu Beudaert

Table d'Amis

Matthieu Beudaert

Jong Keukengeweld en Jonge Topchef van het jaar, Matthieu Beudaert (°1977), is een man met een visie. In zijn restaurant Table d’Amis serveerde hij vanaf het begin enkel vis van bij ons.

Van kunstgeschiedenis naar een pure keuken

Wie 10 jaar geleden zei dat Matthieu een carrière als sterrenchef te wachten stond, zou onthaald geworden zijn met een bulderlach. Kunstgeschiedenis was Matthieus dada en na zijn studies in Gent trok hij naar Brussel voor een job in de ambtenarij. Gelukkig voor menig smaakpappil had Matthieu ook nog een koksdiploma in avondonderwijs binnengehaald en was de drang naar lekker eten groter dan naar een 9-to-5-job. Voorzichtig begonnen als traiteur zette Matthieu uiteindelijk de stap naar een eigen restaurant in 2010. En hij deed meteen grote ogen opzetten. Naar analogie met Michel Bras plaatst hij zijn product expliciet naar voren. Hij opteert bewust voor een heldere en herkenbare stijl om de smaakdefinitie van een gerecht overzichtelijk en vooral eenvoudig te houden.

Traceerbaarheid is troef

Matthieu zweert bij ingrediënten die gemakkelijk te traceren zijn en speelt daarom altijd kort op de bal. Noorzeevis is het voorbeeld bij uitstek. Met North Sea Chefs wil Matthieu het product opnieuw in de kijker zetten. “Liever vis van bij ons waarvan je weet hoe die op je bord gekomen is, dan een goedkopere vis die in abominabele omstandigheden van de andere kant van de wereld vervoerd werd.”

Gerechten van deze chef

Gemarineerde langoustine met rabarber, rode biet en rozenvinaigrette

Gemarineerde langoustine met rabarber, rode biet en rozenvinaigrette

Tartaar van langoustine met komkommer en daslook

Tartaar van langoustine met komkommer en daslook

Gebakken langoustine met bloemkool

Gebakken langoustine met bloemkool