Erwin Denys

Rascasse

Chef van de maand

Erwin Denys

In de keuken van Rascasse (Frans voor schorpioenvis) zwaait Erwin Denys (°1973) de scepter. Erwin zweert bij een eerlijke en ecologisch verantwoorde keuken.

Culinaire uitdaging op het platteland

Na Hotelschool Ter Duinen legde Erwin de lat hoog. Op zijn palmares staan dan ook niet de minste: De Karmeliet, Follies, Margeaux, Villasdal, La Palme d’Or, Chez Bru, de Schone van Boscoop en Hippodroom. Met zo’n geweldige culinaire bagage op zak zocht Erwin zijn eigen weg.
Opnieuw hield hij er een niet-evidente keuze op na. Maar in een verlaten uithoek in Kapellen kon Erwin echt zijn gading vinden. Hier werkt hij uitsluitend samen met lokale en biologische boeren. Achtergrond liggende reden hiervoor is dat zijn gasten deze producten dan ook zelf gemakkelijk kunnen bemachtigen. Binnen zijn Frans-Belgische stijl gaat Erwin steeds op zoek naar vernieuwing en biedt hij een gastronomisch antwoord op de culinaire nieuwsgierigheid van zijn cliënteel.

Milieubewuste verrassing

Ook als North Sea Chef wil Erwin zijn publiek blijven verrijken en inspireren. Milieubewust als hij is, hoopt Erwin met dit project het visbestand opnieuw op peil te brengen. Daarnaast wil hij de ogen van het grote publiek openen en hen overtuigen om ook andere en vaak zelfs goedkopere vis een kans te geven.

Gerechten van deze chef

Zeetong meunière, artisjok-barigoule, citroenboter en zomerpostelein

Zeetong meunière, artisjok-barigoule, citroenboter en zomerpostelein

Gegrilde zeetongfilet, linten van groene asperges, compote van taggiasche-olijven, zeemelde, romescocrème en gekonfijte aardappel

Gegrilde zeetongfilet, linten van groene asperges, compote van taggiasche-olijven, zeemelde, romescocrème en gekonfijte aardappel

Carpaccio van heek, open ravioli met mergpompoen en shiitakes, Zeeuwse kokkels en jus van vadouvankruiden

Carpaccio van heek, open ravioli met mergpompoen en shiitakes, Zeeuwse kokkels en jus van vadouvankruiden

Lauw geprakte heek, venkelsalsa, gepoft venkelzaad, toast met rouille en parmezaan

Lauw geprakte heek, venkelsalsa, gepoft venkelzaad, toast met rouille en parmezaan